28.11.2012 3809

İlimizde 51 yıldır Eğitim-Öğretim faaliyeti sürdüren İzmit Ticaret Meslek Lisesi, İzmit Lisesi bünyesinde Akşam Ticaret Lisesi olarak 1959 yılında Cevdet GÖKTÜRK müdürlüğünde tek bir sınıfla faaliyete geçmiştir.

1967-1968 öğretim yılında bugünkü adıyla Ulugazi İlköğretim Okulunda Mehmet DÖĞMEN Müdürlüğünde eğitim-öğretime devam etmiştir.

O yıllarda memur olabilmenin yolu on parmak daktilo kullanabilmekten geçmekteydi.

1971-1972 eğitim öğretim yılında İzmit Ticaret Lisesi ve Akşam Ticaret Lisesi Anıtpark yanındaki kendi binasına taşınmıştır. Başlangıçta küçük bir arazi üzerine kurulan Ticaret Lisesi bahçesine Akşam Ticaret Lisesi için yeni bir bina inşa edilmiş kullanım alanı genişletilmiştir.

1989 yılında Anadolu Ticaret Meslek Lisesi de okulumuz bünyesinde açılmıştır.

1993-1994 eğitim öğretim yılında Anıtpark yanındaki okul binası Kocaeli Üniversitesine devredildiği için Derince Yenikent teki binasına taşınmıştır.Temmuz 2004 yılında okulumuz Yahya Kaptandaki yeni binasına taşınmış ve halen eğitim öğretime burada devam etmektedir.

OKulun eski resimleriOKulun eski resimleriOKulun eski resimleriOKulun eski resimleriOKulun eski resimleriOKulun eski resimleriOKulun eski resimleriOKulun eski resimleriOkulunFotosu

Adres:
YAHYAKAPTAN MAH. KIZILAY SK. İZMİT BAŞÖĞRETMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ NO: 3 İZMİT / KOCAELİ