‘Atamızı hiç dinmeyen bir özlem, minnet, saygı ve sevgiyle anıyoruz’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü Başöğretmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2023 258

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerle birlikte Atatürk'ün yasını tutuyor, Atatürkümüz’ü şükran ve sevgiyle yad ediyoruz. Ancak tabii ki, 10 Kasımların sadece yas tutmadan ibaret olmadığının, bu günlerin aynı zamanda Atatürk’ü daha iyi anlamak, O’nun eşsiz hizmetlerini daha iyi kavramak amacıyla birer vesile teşkil ettiğinin de bilincindeyiz. Atatürk, katıldığı savaşlarda ve Millî Mücadele’de ortaya koyduğu askeri dehasıyla, Kurtuluş’un fitilinin ateşlendiği Samsun’dan başlayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuyla ivme ve biçim kazanan ve Cumhuriyetin ilanıyla zirveye ulaşan, devletimizin kuruluş sürecindeki teşkilatçılığıyla, ayrıca, Cumhuriyetin ilk döneminde gerçekleştirilen, zamanının en ileri seviyesindeki ekonomik, hukuki, siyasi ve kültürel inkılaplarda gösterdiği devlet adamlığıyla 20. yüzyılın kuşkusuz en büyük lideridir. Karakterinde çok sayıda üstün vasfı bir araya getirebilmiş ve belki daha da önemlisi, bu üstün vasıflarını harekete geçirecek cesareti her daim toplayabilmiş ve fedakârca milletinin istifadesine sunabildiğini biliyoruz.

10-11-2023

10-11-202310-11-2023

Kaynak: x

Adres:
YAHYAKAPTAN MAH. KIZILAY SK. İZMİT BAŞÖĞRETMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ NO: 3 İZMİT / KOCAELİ